Beleg in gewaarborgde of beschermde fondsen

Gezien de behoefte aan veilige beleggingen biedt Amundi een ruim scala aan beleggingen die uw kapitaal1 beschermen, met onder meer formule- en obligatiefondsen. 

Gesteund door experts

De aanhoudende financiële crisis en de daling van de rentetarieven hebben spaarders opgeschrikt, die nu niet altijd meer bereid zijn om ongecontroleerde risico's te nemen met hun kapitaal over een beleggingstermijn van vijf jaar of meer.

Als antwoord daarop bieden wij diverse beleggingsoplossingen voor spaarders die hun beleggingsrisico willen beperken door hun vermogen te diversifiëren.

Wij garanderen dat de spaarders al het kapitaal dat zij beleggen (minus de instapkosten) zullen terugkrijgen wanneer zij beleggen in een gewaarborgd fonds, of ten minste een deel van hun kapitaal als zij beleggen in een gedeeltelijk gewaarborgd fonds, zolang zij aan boord blijven tot aan de vervaldag.

Bescherm uw kapitaal op termijn met een gewaarborgd fonds

Onze expertise - hoofdpunten

Gevestigde vermogensbeheerder op deze markt sinds de jaren 1990  

Innovatieve productontwikkeling om het aanbod af te stemmen op de marktsituatie 

Interne afdeling gespecialiseerd in dit productgamma

Fondsen die kapitaal waarborgen of beschermen op de vervaldag  

Onze gewaarborgde of onvoorwaardelijk beschermde beleggingsfondsen (Fonds Communs de Placement (FCP)) bieden spaarders de mogelijkheid te profiteren van potentieel rendement op de financiële langetermijnmarkten en na de afgesproken termijn ook hun oorspronkelijk belegde kapitaal terug te krijgen.

Ons productgamma bestaat uit gediversifieerde fondsen en formulefondsen die een toegevoegde garantie of gedeeltelijke bescherming op het beginkapitaal bieden. Deze kapitaalbescherming of -garantie wordt deels betaald uit het rendement van het fonds. Wij bieden verschillende financiële pakketten aan, waaronder formulefondsen, funds-of-funds, enz.

Deze producten zijn aangepast aan de lokale regelgeving en fiscale beperkingen, vooral in Europa en Azië.

Tot uw dienst

Nr. 1 

van de Europese beheerders van gewaarborgde fondsen2

Nr. 1 

van de vermogensbeheerders in Frankrijk voor alle gestructureerde producten3

40%

marktaandeel van formulefondsen op basis van het vermogen onder beheer over de afgelopen drie jaar4

1. De kapitaalbescherming kan, afhankelijk van het fonds, onderworpen zijn aan de voorwaarde van een minimaal rendement. Zonder dat minimumrendement krijgt u mogelijk te maken met een kapitaalverlies dat gelijk is aan de hele daling.

2. December 2013 – bron: Lipper FMI for open-ended funds in Europe

3. Bron: Amundi (datum vereist). Zal mettertijd veranderen.

4. Bron: Europerformance NMO (april 2014) – PDM Asset Manager Groups