Maatschappelijk verantwoord beleggen en ethische financiering

Wilt u uw spaargeld betekenis geven? Duurzame ontwikkeling en sociaal ondernemerschap stimuleren? Amundi gebruikt deze criteria om ondernemingen te selecteren voor zijn maatschappelijk verantwoorde beleggingen en ethische fondsen.

Beleggen met zowel maatschappelijke verantwoordelijkheid als fondsrendement voor ogen

Er zijn twee typen beleggingen die goede praktijken op het vlak van duurzame ontwikkeling bevorderen en degelijke antwoorden zoeken op de uitdagingen van de hedendaagse maatschappij: maatschappelijk verantwoorde beleggingen (SRI) en ethische beleggingen.

SRI: duurzame ontwikkeling verbeteren

  • Strijd tegen de opwarming van de aarde en corruptie, en voor mensenrechten; onze SRI-fondsen beleggen in ondernemingen die de beste praktijk hanteren op het vlak van milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur in hun sector.
  • Wij bieden SRI-fondsen aan voor alle risicoprofielen: op de obligatie-, aandelen- en valutamarkten, en als gediversifieerde fondsen. Met betrekking tot spaar- en pensioenplannen voor werknemers bieden wij een volledig SRI-aanbod aan, gecertificeerd door het CIES (Comité Intersyndical Epargne Salariale), dat toezicht houdt op dit type spaarprogramma's.

Amundi is de eerste vermogensbeheerder met een door AFNOR gecertificeerde SRI-benadering.

Ethisch sparen: teken in op een financiële belegging met een meetbare maatschappelijke impact

  • Financiële organisaties voor ethisch sparen die zijn geselecteerd om hun maatschappelijke waarde. Overal ter wereld helpen zij vrouwen en mannen hun dagelijkse leven te verbeteren door opleiding, werkgelegenheid, huisvesting, gezondheidszorg, enz.
  • In de sociale-effectenrapporten voor fondsen die door Amundi worden beheerd, vindt u informatie over de projecten die wij financieren, het aantal gecreëerde banen en het aantal personen dat onderdak heeft gekregen of gezondheidszorg heeft ontvangen.
  • Al onze ethische fondsen zijn gecertificeerd door Finansol. Deze certificering garandeert de ethische status en de transparantie van de belegging.

Hoofdpunten SRI- en ethische fondsen

1e

aanbieder van SRI op de Franse markt, met USD 78 miljard onder beheer1

45

SRI- en ethische fondsen om uit te kiezen, naargelang uw vereisten1

2e

beheerder die verantwoordelijke spaarproducten heeft gelanceerd2, met bijna USD 1 miljard onder beheer1

1. Gegevens Amundi per 30 september 2014. Zal mettertijd veranderen.
2. Finansol, 2014: Focus on social finance.