Beleggen in Franse kmo's met Amundi Private Equity Funds

Amundi Private Equity Funds ondersteunt de groei van Franse kmo's door erin te investeren. Door te beleggen in een van onze private-equityfondsen kunt ook u bijdragen tot de ontwikkeling van Franse ondernemingen.

Contact

Waarom beleggen in private-equityfondsen?

Oplossingen voor kapitaalontwikkeling en kapitaaltransfer 

Uw portefeuille diversifiëren met private-equityfondsen kan u toegang geven tot ondernemingen die niet beursgenoteerd zijn. Bij Amundi bieden wij kapitaalontwikkelingsfondsen aan,* die ondernemingen helpen om nieuwe producten te lanceren, de productiecapaciteit te verbeteren, een concurrent over te nemen, enz.; en kapitaaltransferfondsen,* die ondernemingen ondersteunen in de reorganisatie van het aandeelhouderschap of een transfer of management buy-out van de onderneming.

* Onze fondsen impliceren een risico van kapitaalverlies en garanderen geen rendement of kapitaalbehoud.

Toegang tot de meest uiteenlopende Franse kmo's

Ondernemingen die Amundi Private Equity Funds beoogt en selecteert

Met hun vele jaren ervaring heeft ons beheerteam een bedrijfsnetwerk opgebouwd dat hen elk jaar toegang biedt tot meer dan 400 beleggingsmogelijkheden. Elke mogelijkheid wordt grondig bestudeerd en op basis daarvan selecteren wij de ondernemingen waarvan de groei positief zal bijdragen aan de portefeuilles van de fondsen.

Onze fondsbeheerders kiezen kmo's met een sterk potentieel, een bewezen bedrijfsmodel en een managementteam van goede kwaliteit. Vervolgens onderhandelen zij over een deelname van het fonds in hun kapitaal.

Elke kmo wordt onderworpen aan een nauwgezet selectieproces en uiteindelijk wordt slechts 3% van de bestudeerde ondernemingen ook daadwerkelijk opgenomen.

Elke geselecteerde onderneming wordt vervolgens ondersteund door een lid van het beheerteam, die een actieve rol gaat spelen in de onderneming, waarbij zijn ervaring wordt ingezet als lid van de raad van commissarissen of ad-hoccommissies.

Kapitaalontwikkelings- en kapitaaltransferfondsen voor private-bankingklanten

FCPR-beleggingsfondsen (Fonds Commun de Placement à Risques)

Deze fondsen streven hoge rendementen na met de bedoeling een interne nettorentabiliteit van meer dan 10% te behalen na 10 jaar.

Deze beleggingsinstrumenten zijn bedoeld om kmo's te financieren en deze te helpen een middelgrote onderneming te worden. De minimumbelegging bedraagt 10.000 euro en de fondsen zijn gesloten voor een termijn van tien jaar. De belasting is vaak voordelig (vrijgesteld van belastingen op inkomsten en kapitaalwinsten van het fonds), afhankelijk van de individuele situatie van de belegger, en onderworpen aan de bereidheid om de aandelen vijf jaar lang aan te houden.

“PME ISF 2014”-mandaat 

Het beheermandaat PME ISF is een oplossing waarmee beleggers kunnen deelnemen aan de financiering van niet-beursgenoteerde Franse kmo's, terwijl ze, onder bepaalde voorwaarden, een vermindering genieten op hun solidariteitsbelasting op vermogen (ISF).

Het managementteam dat de kmo's kiest die in aanmerking komen, selecteert kmo's in groeimarkten met een goede staat van dienst wat rentabiliteit betreft.

FIP (Fonds d'Investissement de Proximité) - Nabijheidsbeleggingsfonds

Dit fonds wil regionale kmo's financieren.

De minimumbelegging bedraagt 1.000 euro en de fondsen zijn gesloten voor een termijn van 8 tot 10 jaar. De belasting is vaak voordelig (vrijgesteld van inkomsten- of ISF-belasting en belasting op kapitaalwinsten van het fonds), afhankelijk van de individuele situatie van de belegger, en onderworpen aan de bereidheid om de aandelen vijf jaar lang aan te houden.

Amundi tot uw dienst

Contact

Wenst u meer informatie?

Neem dan contact op met ons klantenservice-team, dat zich zo snel mogelijk met u in verbinding zal stellen.