Amundi, Europees marktleider op het gebied van vermogensbeheer

 

Amundi is de Europese marktleider en behoort wereldwijd tot de top 10 van vermogensbeheerders1, met meer dan € 1.100 miljard aan vermogen onder beheer.2

Een brede, internationale aanwezigheid

Amundi heeft beheerteams in de grootste financiële centra van Europa (Parijs, Londen, Milaan), Azië (Tokio, Hongkong, Singapore), Australië en de VS. We beleggen in alle beleggingscategorieën en belangrijke valuta's (euro, yen, dollar, Britse pond sterling).

Vind hier onze vestigingen

Erkend om zijn expertise

01 | Vastrentende producten3

Een van de wereldwijde marktleiders op het gebied van vastrentende waarden in euro, vastrentende producten wereldwijd, geldmarktinstrumenten en kredietactiviteiten

02 | Aandelen4

Een gevestigde partij in Europese aandelen en sterke niche-expertise in Japanse, Aziatische en EM-aandelen

03 | Absoluut rendement5

Een belangrijke marktspeler met een staat van dienst op het vlak van innovatie

04 | Spaaroplossingen voor particulieren

Internationaal erkend als gespecialiseerd aanbieder van producten op maat

05 | Beleggingsoplossingen voor institutionele klanten

Erkend expert op het gebied van beleggingsoplossingen voor institutionele klanten

(1) Grootste Europese vermogensbeheerder op basis van de wereldwijd vermogen onder beheer, waarvan het belangrijkste hoofdkwartier is gevestigd op het Europese vasteland – Bron: IPE, “Top 400 asset managers” gepubliceerd in juni 2016 en op basis van de beheerde activa per december 2015.
(2) Cijfers Amundi per 31 maart 2017.
(3) Vastrentend: de grootste in Europa op het gebied van geldmarktfondsen - Bron: Lipper FMI Fundfile – November 2016 – Open-end fondsen gevestigd in Europa en in gerelateerde offshore gebieden.
(4) Aandelen: de op drie na grootste in Europa op het gebied van aandelenfondsen Europa en eurozone - Bron: Lipper FMI Fundfile – November 2016 – Open-end fondsen gevestigd in Europa en in gerelateerde offshore gebieden.
(5) Absoluut rendement: de op twaalf na grootste in Europa op het gebied van ‘absoluut rendement’-fondsen - Bron: Lipper FMI Fundfile – November 2016 – Open-end fondsen gevestigd in Europa en in gerelateerde offshore gebieden.

Beleggingscategorieën/expertise zijn gedefinieerd volgens de Fund Sector and Fund Feature-database van Lipper FMI.
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.