Amundi Exchange Traded Funds – innovatief en concurrerend

Als vooraanstaande Europese emittent van ETF's (beursgenoteerde fondsen) onderscheidt Amundi zich door zijn concurrerende prijzen*, zijn innovatie en de kwaliteit van de geboden fondsen.

Een nuttig instrument in de portefeuille van elke belegger

De wereldwijde ETF-markt is sinds het begin van de jaren 2000 aanzienlijk gegroeid. ETF's, ook wel 'trackers' genoemd, trachten het rendement van hun benchmarkindex zo dicht mogelijk te benaderen door de index op de voet te volgen, zowel op- als neerwaarts. Zij combineren de voordelen van indexfondsen (die voldoen aan de Europese UCITS IV-regelgeving) met die van aandelen (eenvoudig te kopen en verkopen).

Een grote Europese speler op de ETF-markt

Concurrerende prijsstructuur*

Innovatieve producten van hoge kwaliteit

Het door Amundi beheerde ETF-vermogen groeit sneller dan de Europese markt1

Een reeks eenvoudige, liquide en transparante ETF’s, die tot de minst dure* in de markt behoren

01 | Erkende en vertrouwde expertise

Amundi lanceerde zijn eerste fondsen in 2001 en staat bekend als een van de Europese pioniers op de ETF-markt. Wij bieden momenteel bijna honderd producten aan, die allemaal voldoen aan de Europese UCITS IV-normen. Ons scala aan ETF’s bestrijkt de belangrijkste beleggingscategorieën, geografische regio's en een groot aantal sectoren en thema's.

02 | Trouw aan onze principes

Het ETF-model van Amundi is gebaseerd op drie sterke en onveranderlijke principes:

 • Concurrerende prijzen. Onze beheervergoedingen behoren tot de laagste op de markt – gemiddeld meer dan 25% goedkoper dan vergelijkbare producten van Europese concurrenten.*
 • Innovatie. Wij werken voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe producten – meer dan een derde van onze fondsen was op het moment van lancering uniek.
 • Productkwaliteit. Dankzij een bewezen replicatiemethode en duidelijke en transparante informatie over de samenstelling van de fondsen.

03 | Gespecialiseerde lokale teams

Onze ETF's staan genoteerd aan alle belangrijke Europese aandelenmarkten: Euronext Paris, Deutsche Börse, Borsa Italiana, SIX Swiss Exchange en de London Stock Exchange. Onze speciale ETF-teams zijn gestationeerd in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Nederland, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Amundi tot uw dienst

Contact

Wenst u meer informatie?

Neem dan contact op met ons klantenservice­team, dat zich zo snel mogelijk met u in verbinding zal stellen.

Toegang tot ETF-website van Amundi

Bezoek onze speciale website voor ETF's

Logo AmundiETF

Internationale erkenning*

ETF Express Awards

 • Best Fixed Income (excluding cash) ETF Management Company - 2017
 • Best Emerging Market Management Company - 2017
 • Best Europe Equity ETF Management Firm - 2016
 • Best Fixed Income (all excluding cash) ETF Management Firm - 2016

Global Investor Awards

 • Smart Beta Manager of the Year 2016, Europe

Trackinsight Awards

 • Best Emerging Markets Equities ETF  AMUNDI ETF MSCI EMERGING MARKETS UCITS ETF - 2016

Asset TV awards

 • Most watched masterclass - 2016

Financial Express

 • Amundi ETF MSCI USA - 2016
 • Amundi Index Equity Euro - 2016

VWD Cash Fund awards

 • Equity Advanced Europe / Amundi ETF Stoxx Europe 600 UCITS ETF - 2017
 • Equity United States / Amundi ETF Nasdaq-100 UCITS ETF – 2017
 • Super award as best supplier /AMUNDI ETF MSCI WORLD EX EUROPE UCITS ETF - 2016

*Prijzen toegekend aan ETF-beheerder Amundi door het magazine Funds Europe en door de lezers van ETF Express.

1 - Referentieperiode 2008-2017, bron: Europe Monthly ETF Market Review - Deutsche Bank per 31 december 2017, gegevens kunnen mettertijd veranderen.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor ‘professionele‘ beleggers in de zin van EU-richtlijn Markets in Financial Instruments (2004/39/EC) van 21 april 2004, en artikel 314-4 en volgende van het Algemene Reglement van de AMF. De informatie is niet bedoeld voor het grote publiek of voor niet-professionele particuliere beleggers in de betekenis van alle lokale reglementen, noch voor Amerikaanse ingezetenen (‘US Persons’), zoals gedefinieerd in Regulation S van de Securities and Exchange Commission krachtens de Amerikaanse Securities Act van 1933. 

Deze niet-contractuele informatie vormt in geen geval een aanbod voor de koop van of een uitnodiging tot verkoop van, of advies om te beleggen in financiële instrumenten van Amundi of een van de met Amundi verbonden ondernemingen (‘Amundi’).

Beleggen houdt risico's in. Het rendement van de strategieën is niet gewaarborgd. Bovendien zijn resultaten uit het verleden geenszins een waarborg of een betrouwbare indicator voor huidige of toekomstige resultaten. Beleggers kunnen het ingebrachte kapitaal geheel of gedeeltelijk verliezen. 

Potentiële beleggers wordt aangeraden een professioneel adviseur te raadplegen om te bepalen of een dergelijke belegging in overeenstemming is met hun profiel, en zij dienen hun beleggingsbeslissingen niet alleen te baseren op de informatie in dit document. 

Amundi aanvaardt geen aansprakelijkheid, direct noch indirect, voor de gevolgen van het gebruik van informatie uit dit document, en zal in geen geval aansprakelijk kunnen worden gesteld voor beslissingen die op basis van deze informatie zijn genomen. Deze informatie mag niet worden gekopieerd, gereproduceerd, gewijzigd, vertaald of verspreid zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Amundi, ten behoeve van een derde (persoon of entiteit) in enig land of enige jurisdictie waar Amundi of diens producten mogelijk moeten voldoen aan registratievereisten binnen deze jurisdicties of waar dit als onwettig kan worden beschouwd. 

Deze informatie wordt u verstrekt op basis van bronnen die Amundi betrouwbaar acht, en kan worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving.

Onze oplossingen bieden geen rendements- of kapitaalgarantie en houden een risico van kapitaalverlies in